Εκτύπωση

Στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην παραθεριστική περιοχή του Μάννα Σύρου, τελέσθηκε απόψε Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της Σύρου, με την παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος, Δημοτικής Συμβούλου, Μελών του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, με παραδοσιακές στολές και το λάβαρο του Συλλόγου, Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάννα, που δραστηριοποιείται επιτυχώς στην περιοχή, και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μνήμη των Αγίων, ως αιτία χαράς για την Εκκλησία, λόγω της συναθροίσεως και της επί το αυτό συνάξεως των πιστών, και στο, εκτός από το εκ θανάτου, εκ προθέσεως μαρτύριο, όπως το χαρακτηρίζει ο ιερός Χρυσόστομος, ειπών προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ότι "είμαι βὲβαιος ότι όσοι είμεθα απόψε εδώ, είμεθα μάρτυρες της πίστεώς μας, η οποία μας ενδυναμώνει και μας χαροποιεί " , και ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι να θεραπεύουν ψυχικά και σωματικά αρρωστήματα και να ενισχύουν όλους τους ανθρώπους στον καθημερινό τους αγώνα.
Συνεχάρη, τέλος, τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ.Αντώνιο Χάλαρη, και τους συνεργούς του, για την ποιμαντική διακονία του και την προετοιμασία της πανηγύρεως.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, επηκολούθησε μικρά λιτάνευση της Εικόνος των Αγίων Αναργύρων πέριξ του Ιερού Ναού.