telefteanea

Breadcrumbs

Την ετήσια εορτή της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου τίμησαν σήμερα το πρωί πλήθος Μυκονίων, Πρόεδροι Κυκλαδικών Σωματείων, η Πολιτευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα ΑΙκ. Μονογυιού, η Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, ο Αντιδήμαρχος Πειραιώς, Μυκόνιος την καταγωγή κ. Αργουδέλης,η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μυκόνου (ΚΕΠΟΜ) κα Άννα Καμμή, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μυκόνου κ.Μιχάλης Ζουγανέλης,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικρών Κυκλάδων, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Άνω Μεράς Μυκόνου, κ. Ζουγανέλης, ο Ευεργέτης κ. Κυριάκος Καλαμαράς, ο επί τιμή Δήμαρχος Κιμώλου κ. Θεοδ. Μαγκανιώτης, ο Διεθυντής της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου κ. Στέφανος Λέπουρας, και η Διευθύντρια της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, Καθηγήτρια κα Καλή Αλησανδράτου, με την τελεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού, Λόφου Σκουζέ, κατά την οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β', συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β' για την άδειά του, προέτρεψε τους πιστούς να ζουν με πνεὺμα φιλαλληλίας, αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο, του οποίου πολλές φορές,όπως είπε, αγνούμε και τα πιο ασήμαντα προβλήματα, και ευχηθηκε για τις επερχόμενες εορτές.
Μετά την Αρτοκλασία και το Μνημόσυνο των μεταστάντων Μελών της Αδελφότητος, η ιερά Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής μεταφέρθηκε λιτανευτικά προς τα Γραφεία της Αδελφότητος, πλαισιουμένη από από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, με τη συμβολή ανδρών της Τροχαίας Αθηνών και παρουσία εκπροσώπου του Διευθυντού της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, και με παιδιά της Μυκόνου. να φέρουν εμβλήματα της περιάκουστης ανά τον κόσμο ιδιαιτέρας Πατρίδας τους και τη σημαία της Αδελφότητος.
Στην Αίθουσα της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου πραγματοποιήθηκε εκδηλωση με ομιλίες για τους παραδοσιακούς χορούς και για τη σημασία της αιμοδοσίας από υπεύθυνο Υπάλληλο του Νοσοκομείου Νικαίας.
Στη συνέχεια, απενεμήθησαν οι καθιερωμένες υποτροφίες σε 59-για πρώτη φορά φέτος-μαθητες Γυμνασίου & Λυκείου και Φοιτητές και Σπουδαστές ΑΕΙ & ΤΕΙ , με την οικονομική χορηγία του κ. Κυριάκου Καλαμαρά, του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', φιλογενών Μυκονίων και της Αδελφότητος Ανωμεριτών. Ως εκ προσώπου των παιδιών, που παρέλαβαν τους επαίνους και τις υποτροφίες,φοιτήτρια ευχαρίστησε την Αδελφότητα για τη χειρονομία αγάπης της προς τους νέους και ευχήθηκε για την επιτυχία των σκοπών της.
Τους πολλούς παραστάντες στην Εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος της Αδελφότητος Εκπαιδευτικός κα Ευαγγελία Κοντού, η οποία τους ευχαρίστησε όλους και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Αδελφότητα η διαπίστωση ότι αγκαλιάζεται και από νέους ανθρώπους.
Η Εκδήλωση, που διεξήχθη σε μία εορταστική,πανηγυρική και πλήρη πατριωτικών αισθημάτων ατμόσφαιρα, που ένωσε και πάλι τους εν Αθήναις Μυκονίους, έκλεισε με μουσική από παραδοσιακά όργανα, που παρουσίασαν διακεκριμένοι Μυκόνιοι παραδοσιακοί καλλιτέχνες, οι Ανωμερίτες κ.κ. Μιχαήλ Κουνάνης και Μάριος Ζουγανέλλης, που αφίχθησαν από τη Μύκονο και ψυχαγώγησαν τους παρισταμένους.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' επεσκέφθη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ποτέ Πειραιώς κ. Καλλίνικο και του ευχήθηκε για την αποκατάσταση της υγείας του.


  • Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου
    Πορφυρίου, Φωτεινής

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ