Εκτύπωση

Στον κατάμεστο από πιστούς και φιλόμουσους Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε απόψε η καθιερωμένη Μουσική και Πνευματική Εκδήλωση, επί τοις μεθεόρτοις της εορτής του Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων, της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Σύρου και της Ανδρικής Χορωδίας του Αγίου Νικολάου καθως και παιδιών των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην αξία της μουσικής και τη συμβολή της στην ηθική εξύψωση του ανθρώπου.
Ακολούθησε απόδοση ύμνων από τις χορωδίες του Μουσικού Ομίλου Σύρου και του Αγίου Νικολάου, παρουσίαση χριστουγεννιάτικων ύμνων και τραγουδιών από τηνΠαιδική Χορωδία της Ορχήστρας Κυκλάδων και μικρό δρώμενο, κατά το οποίο τα παιδιά των Κατηχητικών του Ναού ανέγνωσαν στίχους ευχαριστίας στον Άγιο Νικόλαο για την προστασία του. 
Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', υπό τις επευφημίες των παρισαμένων, απένειμε το Μετάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στους αποχωρήσαντες εκ της ενεργού υπηρεσίας ιατρούς του Βαρδάκειου και Πρώιου Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Σύρου, ιατρούς κ.κ. Μιχαήλ Ζήση, Χειρουργικής, Κωνστ. Χριστοφίδη, Ουρολογίας, Αικατ. Στρατάκου, ΩΡΛ, Μαρία Ευφραιμίδου, Αιματολογίας, Λουκιανό Κουερίνη, Χεορουργικής, Λειβαδάρα Νικόλαο, Αναισθησιολογίας, και Διονυσιο Λεονταρίτη, ΩΡΛ, ειπών μεταξύ άλλων ότι "το Νοσοκομειο μας πάντοτε είχε προβλήματα και ανάγκες, αλλά είχε ένα μεγάλο πλούτο, τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του!"