telefteanea

Breadcrumbs

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συμμετέσχε στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου με  τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μποτσουάνας κ. Γενναδίου, Διαυλείας κ. Αλεξίου και του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ,με την συμμετοχή πλήθους Κληρικών, Πρεσβυτέρων και Διακόνων από την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής και άλλες Μητροπόλεις, Μοναχικών Ταγμάτων και πλήθους πιστού λαού..

Κατά τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία συνευχήθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, αφιχθείς συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών, το  θείο λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Καλλίνικος, αναφερθείς με θεολογικό και ιστορικό λόγο στη βιοτή και το προφητικό έργο του Προφήτη Δανιήλ, όπως αυτό αποτυπώνεται στο ομώνυμο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, προσφωνών τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο Β΄, αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, μεταξύ άλλων είπε:

"....Μακαριώτατε, παρακολουθούμε το έργο σας και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεσθε τα θέματα της Εκκλησίας και πηδαλιουχείτε το σκάφος Της, μέσα από πολλές δυσκολίες, και έχουμε την εσωτερική πληροφόρηση και βεβαιότητα ότι επιτελείτε άριστα την αποστολή σας, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Κύριος σας επέλεξε σε αυτή τη θέση,προκειμένου να διευθύνετε, με σοφία, σύνεση και ασφάλεια, το σκάφος της Εκκλησίας μας, εν μέσω τρικυμιών και πολλών εναντίον Της επιβουλών, εκ μέρους εκείνων οι οποίοι δεν κατεργάζονται  τα αγαθά.... Γι' αυτό και είμεθα κοντά σας, και ο καθένας μας από τους Αδελφούς Αρχιερείς προσπαθεί να συνεισφέρει, κατά τη δυναμή του, στην προσπάθειά σας αυτή, ώστε συγκηρηναϊκώς να συμμετέχουμε σ' αυτήν και να σας ανακουφίζουμε, από το βάρος το οποίο φέρετε..."  

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄ , αντιφωνών ευχήθηκε και εκ μέρους όλων των Αρχιερέων στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο κ. Δανιήλ,προσθέτοντας ότι "ενωμένοι και αγαπημένοι όλοι πρέπει καί μπορούμε να προρευόμεθα, με τη βεβαιότητα ότι και διακονώντας το λαό μας, όπως και το πράττουμε, αλλά και στηρίζοντας τα δίκαια της Εκκλησίας μας, με όπλο την ενότητα της Ιεραρχίας, ώστε και η Εκκλησία  προς τη Βασιλεία του Θεού να οδηγείται και τις πνευματικές και υλικές ανάγκες του λαού να θεραπεύει..". 
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τους παραστάντες Αρχιερείς και Ιερείς και, απευθυνόμεος προς το λαό, ειπε ότι "... αυτά τα Αρχιερατικά Άμφια και σκήπτρα, που λαμπυρίζουν μπροστά στα μάτια σας, παίρνουν τη λάμψη τους από εσας τους ίδιους, που είσθε η δόξα της Εκκλησίας,  οι οποίοι στηρίζετε το έργο μας, γεμίζετε τους Ναούς μας και μας δίνετε δύναμη να πορευόμεθα... Γι'  αυτό και φέρουμε τα Άμφια αυτά, για να δείξουμε στον κόσμο ότι οι ψυχές των Χριστιανών είναι που λάμπουν από πίστη και ευσέβεια..."   

Εν συνεχεία, στην αίθουσα του Ναού παρετέθη λιτή Εκκλησιαστική δοχή προς όλους.

Σήμερα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα πλεύσει προς την  ιερά νήσο Τήνο και αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στο "Ευαγγελιστράκι", στην περιοχή Υστερνίων, επί τη αναμνήσει της διασώσεως της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης από χέρια επίδοξου ληστή, προ 174 ετών. 


  • Κυριακή 13 Ιουνίου
    Κυριακή των Αγίων 318 Θ. Πατέρων (Α' Οικ. Σύνοδος),
    Ακυλίνης μάρτυρος, Αντιπάτρου, Άννης και Ιωάννου οσίων

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ