ΣΤΟΝ ΠΑΝΣΕΠΤΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

Προσκεκλημένος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου , ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, συμπαραστατούμενος από Πρεσβυτέρους και Διακόνους του Ναού και της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, συμπροσευχομένων εντός του Ιερού Βήματος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου και Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την πρόσκλησή του και του ευχήθηκε πολυχρόνια υγεία, ώστε με τη σοφία να καθοδηγεί τους νεωτέρους Αρχιερείς και να στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων της Εκκλησίας, και ευχήθηκε στον περιστάμενο λαό υγεία και κάθε ευλογία, δυνάμει του εξ Ιεροσολύμων κομισθέντος Τιμίου Σταύρου, πρεσβείαις της Υπεραγίας Θεοτόκου, ιερά Εικόνα της οποίας εκ του Όρους των Ελεών εκτίθεται σε προσκύνηση, και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου.
Επηκολούθησε πάνδημη λιτανεία των ιερών Σεβασμάτων, της Ιεράς Εικόνος και των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, επικεφαλής έχουσα πλειάδα Ασχιερέων.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος το μεσημέρι επανήλθε στην Αθήνα και το απόγευμα θα χοροστατήσει στον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Βύρωνος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ.

 

 


Εκτύπωση   Email