ΕΟΡΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

  Προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ και Κορίνθου κ. Διονύσιος συγχοροστάτησαν απόψε στον εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι συνέρρεαν για να προσκυνήσουν την ιερά Εικόνα της Παναγίας «Γιάτρισσας», διακομισθείσης από το Λουτράκι.
   Τον θείο λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα και διδακτικώτατα ο και προεστώς του Εσπερινού Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο χαρίεν του προσώπου και το χαριέστερον της ψυχής του Αγίου Δημητρίου, τονίζοντας ότι με την αξιοποίηση των χαρισμάτων, που χαρίζει ο Θεός στον άνθρωπο γίνονται θαύματα, όπως μας διδάσκει και παραδειγματίζει ο Αγιος Δημήτριος, και κατέληξε, υπό τις επευφημίες των πιστών, με αναφορά στην προστασία του Αγίου Δημητρίου προς τη Θεσσαλονίκη.
  Αύριο το πρωί στον ίδιο Ιερό Ναό θα τελεσθεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ , Σύρου κ. Δωροθέου Β/ και Κορίνθου κ. Διονυσίου.

 

 


Εκτύπωση   Email