Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΟΣ

  Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Βύρωνος συνελειτούργησαν σήμερα το πρωί μετά του οικείου Ποιμενάρχου και προσκαλέσαντος αυτούς, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος και Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με την παρουσία του πρώην Υπουργού κ. Δένδια, του Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχ. Σταυριανουδάκη, υποψηφίου Δημάρχου και μεγάλου πλήθους πιστών.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ στην ομιλία του ανεφέρθη στα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου, όπως αυτά αποτυπώνονται στον λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για τον Άγιο, και ιδιαιτέρως στην εμμονή του στο θέλημα του Θεού και την απόλυτη πίστη του προς Αυτόν, ο Οποίος, ως αντίδωρο του προσέφερε τη χάρη της Μυροβλυσίας και τον ανέδειξε οικουμενικό Άγιο.
   «Το διαχρονικό μήνυμα, που μας δίνει ο Άγιος Δημήτριος», υπογράμμισε, «είναι ότι στις αληθινές μάχες για τα δίκαια της Εκκλησίας και του λαού νικητής δεν είναι ο Λυαίος αλλά ο αδύναμος Νέστορος, μήνυμα ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα, που η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλούς Λυαίους..»
   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιο και Σύρου κ. Δωρόθεο Β’, οι οποίοι εξέφρασαν την τιμή και το σεβασμό τους προς το πρόσωπό του.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί απόψε στη Μάνη και αύριο το πρωί θα συνιερούργησει μετ’ άλλων Αρχιερέων κατά το ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Μάνης Χρυσοστόμου.
  Ακολούθως θα μεταβεί στην Μύκονο, από την οποία την Κυριακή το πρωί θα επιστρέψει με ιδιωτικό σκάφος στην Ερμούπολη, προκειμένου να προστεί της     Δοξολογίας και να παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση στην Πλατεία Μιαούλη, επί τη εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

 

 


Εκτύπωση   Email