ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΕΩΣ ΑΝΔΡΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

 

  Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, της ιστορικής, πάλαι ποτέ, πρωτεύουσας της Άνδρου, Παλαιόπολης, με τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα και τα θεμέλια τρίκλιτης Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και τέλεσε Μνημόσυνο του αείμνηστου της Εκκλησίας και της Ενορίας, αείμνηστου Αλεξάνδρου Zρέκ.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , εξ αφορμής της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, υπογράμμισε ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε « Καλοί Σαμαρείτες», αρκεί να έχουμε χώρο στην καρδιά μας για όλους τους ανθρώπους και την καλή προαίρεση, ώστε στο πρόσωπό τους να βλέπουμε τον ίδιο το Χριστό.
Αναφέρθηκε, επίσης, στη ζωή και την προσφορά του αείμνηστου Ευεργέτου Αλεξάνδρου Zρέκ, οποίος εκ βάθρων ανακαίνισε, εξωράισε, αγιογράφησε και με μαρμάρινα καλλιτεχνήματα περιεκόσμησε, και ευχαρίστησε την παρισταμένη ομόζυγό του, κα Αικατερίνη Δερτούζου - Zρέκ, θυγατέρα Κκηρικού διακονήσαντος στην Άνδρο, η οποία συνεχίζει την ευεργετική παρακαταθήκη του αοιδίμου συζύγου της.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μαζί με την κα Αικατερίνη Zρέκ τέλεσαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Ευεργέτου Αλεξάνδρου Zρέκ, την οποία φιλοτέχνησε ο Γλύπτης κ. Νικόλαος Γεωργίου.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Αντιδήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτριος Λάσκαρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Παλαιοπόλεως κ. Δημ. Μουστάκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μπατσίου κ. Κων. Πετσίσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλοι σχεδόν οι Παλαιοπολιανοί.
Κατά την τελετή, ομίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Παλαιοπολιτών κ. Βασίλειος Περτέσης, ο οποίος με συγκινητικούς λόγους αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά του τιμώμενου Ευεργέτου της Ενορίας και της Άνδρου και ευχαρίστησε εκ μέρους όλων την ομόζυγό του για τις ευεργεσίες τους.

 


Εκτύπωση   Email