ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 Επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και τοις ονοματηρίοις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Σισανίου κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, του ἐπιχωρἰου Ποιμενάρχου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Αρχιγραμματεως της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ.Κλήμεντος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου συνευχομένων από του ιερού Βήματος.
   Το θείο λόγο εκήρυξε θεολογικώτατα, πωευματικώτατα και ρητορικώτατα ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, εγκωμιάσας τον ιερό Χρυσόστομο και αναφερθείς στην προσωπικότητα και το έργο του φερωνύμου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ απηύθυνε τις ευχές του και εκ μέρους των παρισταμένων Αρχιερέων προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος με συγκίνηση ευχαρίστησε τους παραστάντες Αρχιερείς, τους Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, τις Μοναχές και τους Μοναχούς,τους Αξιωματικούς του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητος Χαλκίδος και το πλήθος των πιστών, που είχαν συρρεύσει για να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

 


Εκτύπωση   Email