Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ «ΠΑΛΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ»

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β παρέστη χθες στην παρουσίαση του βιβλίου του ιστορικού, λαογράφου και ποιητή Αλέκου Φλωράκη « Παλιά λατομεία και σχιστήρια της Τήνου», που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της «Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων», στην οποία παρέστησαν και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος, το Μέλος της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, ιατρός κ. Νικόλαος Διαμαντάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Δημοτικού Κέντρου Πανόρμου κ. Εμμ. Σώχος και πολλοί Τήνιοι και φίλοι της Τήνου.
    Το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, παρουσίασαν ο Ακαδημαϊκός κ. Μανώλης Κορρές, ο αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης κ. Δημήτρης Παυλόπουλος, ιστορικός – λαογράφος κα Σταυρούλα Φωτοπούλου και ο ιστορικός – ερευνητής, συγγραφέας κ. Κώστας Δανούσης, ενώ παρεμβάσεις έκαναν ο αρχαιολόγος-μουσειολόγος κ. Ανδρέας Λαπούρτας και ο συγγραφέας κ. Αλέκος Φλωράκης.
   Την παρουσίαση συντόνισε η δρ. αρχαιολογίας και προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς κα Ουρανία Καραγιάννη.

 

 

 


Εκτύπωση   Email