ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΑ ΛΑΖΑΡΕΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

Εκπληρώνοντας την ευσεβή «υποχρέωση» του προς τον Αγίου Ελευθέριο, λόγω της απουσίας του από τη Σύρο κατά την ημέρα της ετήσιας ιεράς μνήμης του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον ομώνυμο ιερό Ναό, στην περιοχή των Λαζαρέτων της Σύρου, με τη συμμετοχή του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρ. Ευαγγέλου Σίμου, τον οποίο και εχειροθέτησε Πνευματικό, του Αρχιμ. Νικολάου Γαβαλλά και των Διακόνων του και με την παρουσία του Συρίου την καταγωγή Λιμενάρχη Λαυρίου κ. Τρύφωνος Κοντιζά, του Χωρικού Ανιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μάρκου Δαδάου, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέτων κ. Παρασκευά Ζαχαρία και πολλών πιστών, οι οποίοι παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που οδήγησαν στην απαγόρευση απόπλου των πλοίων, προσήλθαν και συνευχήθηκαν.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β‘ αναφέρθηκε στην θεολογία της γεννήσεως του Χριστού και τα ιστορικά γεγονότα που την συνόδευσαν, την προσκύνηση των ποιμένων και των μάγων και τη θέωση του ανθρώπου, διά της Ενανθρωπήσεως του Θεού, και προέτρεψε τους πιστούς να προσφέρουν στο Χριστό, όπως η ποιμένες την προσκύνηση, όπως οι Άγγελοι τον ύμνο, όπως οι μάγοι τα δώρα.
Τέλος, ευχήθηκε ο ύμνος της ειρήνης και της αγάπης να κυριαρχεί στις καρδιές όλων και τους διένειμε, μαζί με το Αντίδωρο, δώρα και ευλογίες.


Εκτύπωση   Email