ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

Με την συνευχητική παρουσία του προσκαλέσαντος αυτόν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, τη συμμετοχή Μετεωριτών Πατέρων και Εφημερίων από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Ματεώρων, την ψαλμωδία του καλλικέλαδου χορού των Μοναζουσών και την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων, του Δημάρχου Καλαμπάκας, Περιφερειακών και ΔημορικώνΣυμβούλων, των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφγαλείας, και μεγάλου πλήθους πιστών, που είχαν κατακλύσει το εσωτερικό και τους αύλιους χώρους της Μονής, μεταξύ των οποίων και πολλοί Κυκλαδίτες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί εντός της κατανυκτικής ατμόσφαιρας του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, επί τη ετησία μνήμη του Πρωτομάρτυρος.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο φωτεινό πρόσωπο του Αγίου Στεφάνου, τονίζοντας ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη από τέτοια φωτεινά πρόσωπα, που στρέφουν το βλέμμα τους στο Θεό και βλέπουν ανεωγμένους τους ουρανούς και θεώνται τη δόξα Του και αντιμετωπίζουν με μακροθυμία και μεγαθυμία ακόμα και τους λιθοβολούντες αυτούς, διότι γνωρίζουν ότι ανάμεσά τους μπορεί να κρύβονται ψυχές που οδεύουν προς Δαμασκό.
Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο για την πρόσκλησή του και την Ηγουμένη Χριστονύμφη και τις Αδελφές της Μονής για τη φιλοξενία τους.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρετέθη Μοναστηριακή δοχή και ακολούθησε ξενάγηση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ στο κτιριακό συγκρότημα της Μονής και στο υπό συντήρηση παλαιό Καθολικό της.


Εκτύπωση   Email