Ο Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Βασιλείου, της Περιτομής του Κυρίου και της Πρωτοχρονιάς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε απόψε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, του Αρχιμ. Δωροθέου Γάγγου και την προσεκτική παρουσία πολλων πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην έννοια του χρόνου και τη σημασία της σωστής αξιοποίησής του, περιέγραψε την προσωπικότητα του Αγίου Βασιλείου, εστιάζοντας στο μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο, και απηύθυνε τις ευχές του, δια του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού «Syros TV1», που αναμετέδιδε απ’ ευθείας την ακολουθία, στους ιατρούς και τους νοσηλευτές, τους ασθενούντες, τους ναυτικούς, τους νέους και τις νέες και όλους τους παρισταμένους και θεωμένους τον Εσπερινό, ευχόμενος το νέο έτος να είναι ασφαλέστερο, αποδοτικότερο, δημιουργικώτερο, ειρηνικό και απαλλαγμένο από κάθε βροτολοιγό ιό.

 


Εκτύπωση   Email