Τους Χριστιανούς της Χώρας Άνδρου ευλόγησε σήμερα λειτουργικά ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Χώρας Άνδρου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Δημήτριο και τον Εφημέριο του Ιερού Nαού Παναγίας Θεοσκεπάστου, Πρωτοπρ. Μιχαήλ, και τους Διακόνους.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στα τρία Βαπτίσματα, στο Βάπτισμα του ύδατος, στο βάπτισμα του αίματος διά του μαρτυρίου και στο βάπτισμα των δακρύων διά της μετανοίας, λοιπόν ότι ο Χριστός με την βάπτιση Του ολοκλήρωσε το ιουδαϊκό βάπτισμα, το οποίο εξάγνιζε μόνο το σώμα,αλλά και το βάπτισμα του Τιμίου Προδρόμου που δεν παρείχε άφεση αμαρτιών, και έτσι έδωσε την δυνατότητα σε κάθε βαπτισμένο χριστιανό να προάγεται στη δόξα των τέκνων του Θεού!
Εξαφορμής της ονομασίας της σημερινής Κυριακής «Μετά τα Φώτα» αλλά και της συχνής αναφοράς που γίνεται της λέξεως «φως» όλες αυτές τις ημέρες στις Ακολουθίες και τους Ύμνους της Εκκλησίας, ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι φωτολουσμένος, ολόφωτος και ευλογημένος από τη Χάρη του Κυρίου και ζήτησε από τους παρισταμένους να προσευχηθούν για τους πολλούς κατά το παρελθόν έτος κεκοιμημένους, ώστε να έχουν αιώνια ανάπαυση παρά Κυρίω.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα, την οποία διένειμε, μαζί με ευλογίες , που είχε προετοιμάσει η Ενορία, και εόρτια δώρα, στους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων ήταν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού, ο Αντιδήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτριος Γιαννίσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Λιμενάρχης Άνδρου.

 


Εκτύπωση   Email