Αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους τέλεσε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ σε Εκπαιδευτήρια της Σύρου

Ύστερα από σχετική πρόσκληση των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ σήμερα το πρωί παρέστη στον Αγιασμό που τελέσθηκε στα "Εκπαιδευτήρια Δελασάλ" της Σύρου.
Ακολούθως, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου και τον Εφημέριο της εκασταχού Ενορίας, τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη ου νέου Σχολικού έτους, διαδοχικά, στο συγκρότημα, όπου συστεγάζονται το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Σύρου, στην περιοχή του "Ξηροκάμπου", και στο συγκρότημα των Λυκείων Σύρου, στην περιοχή του Άνω Μάννα, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, Ιω. Βρούτση και Φιλ.Φόρτωμα, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρα, της εντεταλμένης για θέματα Παιδείας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Δημοτικής Συμβούλου κας Ειρήνης Δράκου, της Αντιδημάρχου Καθαριότητας κας Αγγελικής Πρίντεζη, του Προέδρου της Τοπ. Κοιν. Άνω Σύρου κ. Πέτρου Ραουζαίου, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Αλεξ. Αθανασίου, του Διευθυντού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ξενοφώντα Βαμβακερού και του Προέδρου της Τ.Ο. Σύρου της ΝΔ κ. Στάθη Μπαμπούνη.
Μετά τον Αγιασμό, ευχήθηκε σε όλους, Εκπαιδευτικούς και Μαθητές, να έχουν μια καλή και αποδοτική χρονιά.
Ειδικώτερα, απευθυνόμενος στους Μαθητές των Γυμνασίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ανέφερε ότι "πριν 100 χρόνια στην περιοχή αυτή κατέφυγαν παιδιά από τη Μικρασία, με τον τρόμο στα μάτια και με την απελπισία στην ψυχή, απορφανισμένα και πάμπτωχα, αλλά κατόρθωσαν με την εργατικότητα και το ψυχικό τους σθένος να κτίσουν και να κατοικησουν αυτή την περιοχή, να προοδεύσουν και αναδειχθούν χρήσιμα πρόσωπα της κοινωνίας. Και εσείς", προσέθεσε, "που τα έχετε όλα, έχετε μεγάλη ευθύνη απέναντί τους, να τους μοιάσετε και να τους ξεπεράσετε!"
Ομιλώντας δε προς τους μαθητές του Λυκείου, αφού συνεχάρη τους αριστεύσαντες και εισαχθέντες στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση, τόνισε ότι "ύστερα από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, δύο χρόνια πανδημίας και παρά τη διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση, οι γονείς σας κάνουν τα πάντα, προκειμένου να μη στερηθείτε τίποτα και να επιδοθείτε απρόσκοπτοι στα μαθήματά σας, τους οποίους έχετε χρέος να ανταμείψετε και ευχαριστήσετε με την πρόοδο και την επιτυχία σας".
Να σημειωθεί ότι σε όλα τα Σχολεία αναγνώσθηκε και μήνυμα της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως.


Εκτύπωση   Email