Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Τρίκαλα

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τρικάλων του Προστάτου της Ναυτοσύνης Αγίου Νικολάου τελέσθηκε σήμερα το πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και τοις ονοματηρίοις του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, προεξάρχοντος του ιδίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και Λαγκαδά κ. Πλάτωνος.
Το θείο λόγο εκήρυξε, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', ο οποίος κατ’ αρχήν υπογράμμισε ότι τρία καλά τιμάμε σήμερα στα Τρίκαλα:
-Η Ημέρα του Κυρίου, η Κυριακή, την οποία ο Κύριος εποίησε ίνα αγαλλιώμεν και ευφραινόμεθα εν αυτή,
- Η εορτή του χρυσού και ευλάλου στόματος της Εκκλησίας, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του «Διδασκάλου της Εκκλησίας, όπως τον αναγνώρισε η Στ’ Οικουμενική Σύνοδος, και
- Τα ονοματήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου των Τρικάλων κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος πληροφορεί την Αρχιερατική Διακονία του με θυσιαστική αγάπη προς το ποίμνιό του.
Εξ αφορμής δε της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, επεσήμανε ότι Καλός Σαμαρείτης είναι ο Χριστός ενώ οι εμπίπτοντες στους ληστές όλοι μας και Θεραπευτήριο είναι η Εκκλησία, στην οποία μας οδηγεί για να μας θεραπεύσει από τα ψυχικά και πνευματικά τραύματα των ληστών”  της καθημερινότητας.
Και προσέθεσε ότι «πλησίον» για τον καθένα μας είναι ο διπλανός μας, ο οποίος στερείται και υποφέρει και έχει ανάγκη από την έμπρακτη βοήθειά μας και τον παραμυθητικό λόγο μας.
Αναφέρθηκε, επίσης, στη ζωή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ανεφέρθη τόσο στις παιδαγωγικές του αντιλήψεις για την ανατροφή των παιδιών, όσο και στο σεβασμό του προς τους ιατρούς και την ιατρική επιστήμη, λέγοντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι κατά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν άδικα τη ζωή τους από ιδεοληψίες προτρέποντας τους πιστούς να εμπιστεύονται τους ιατρούς για τη θεραπεία των σωματικών ασθενειών.
Τέλος, εμνήσθη του Ευεργέτου του, όπως τον απεκάλεσε, αοιδίμου Μητροπολίτου Τρίκκης Αλεξίου και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο πολύχρονη και πολύκαρπη Αρχιερατεία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους το πλήρωμα της Μητροπόλεώς του για την αγάπη, με την οποία τον περιβάλλει πρώτα ως Πρωτοσύγκελο και έπειτα ως Μητροπολίτη, καθώς και τους προσελθόντας και ευχηθέντας προς αυτόν, τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Ταξιάρχους του Στρατού και της Αστυνομίας και το πλήθος των πιστών.
Ήδη ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' κατευθύνεται προς Άνδρο, μέσω Ραφήνας.


Εκτύπωση   Email