Η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Πλάτωνος τιμήθηκε στον Λαγκαδά

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Πλάτωνος, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Μητροπολίτου Λαγκαδά Σεβασμιωτάτου κ. Πλάτωνος, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Σύρου κ. Δωροθέου Β', Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Καστορίας κ. Καλλινίκου και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, συνευχομένου εντός του ιερού Βήματος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ο οποίος, αφού ανεφέρθη στη ζωή, το μαρτύριο και τη μαρτυρία του Αγίου Πλάτωνος, εστίασε την ομιλία του στην αρετή της υπομονής, η οποία χαρακτηρίζει τη ζωή των Αγίων και πρέπει να διέπει τη ζωή των ανθρώπων σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους, και η οποία, όπως προσφυώς είπε, είναι βράχος αρετής, ποταμός ελπίδος και ωκεανός αγάπης!
Τέλος ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Πλάτωνα πολυχρόνιο και πολύκαρπη Ποιμαντορία και κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ του οποίου ήταν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά και Αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, να αγαπά και να στηρίζει τον Ποιμενάρχη του.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα παραμείνει για την ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη Δράμας κ.Δωροθέου, θα επιστρέψει στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μήλο και εκείθεν, με θαλάσσιο ταξί στην Κίμωλο, για την εορτή της Προστάτιδος της νήσου Παναγίας Οδηγητρίας.


Εκτύπωση   Email