Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Κατερίνης

Επί τοις ονοματηρίοις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ποτέ Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Κατερίνης Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, του και προσκαλέσαντος αυτούς, και Τριπόλεως Λιβύης κ. Θεοφυλάκτου, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσης κ. Αγαθονίκου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, μετά από σχετική παρἀκληση και παραχώρηση, η σε Διάκονο χειροτονία του πνευματικού τέκνου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσης μοναχού Αγαθονίκου Γρηγοριάτη.
Απευθυνόμενος προς τον νεόφυτο Διάκονο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στη μνήμη του σήμερα εορταζομένου Αγίου Φιλαρέτου, τονίζοντας τα φιλάνθρωπα συναισθήματα και τις αρετές του, που του προσέδωσαν το προσωνύμιο "Ελεήμων", και τον προέτρεψε να είναι και ο ίδιος ελεήμων, φιλάνθρωπος και ευγνώμων προς το Θεό και όσους τον στήριξαν στην πορεία του προς την ιερωσύνη.
Συνεχάρη δε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιο για την υιϊκή μέριμνα και αγάπη του προς τον προκάτοχό του κ. Αγαθόνικο και του ευχήθηκε πολυετή και καρποβριθή Ποιμαντορία.
Μετά την παρατεθείσα δοχή στη λειτουργηκή αίθουσα, κάτωθεν του Ναού, πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη, με σύντομη ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθεου Β΄ και με αναφορά στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Αγαθονίκου, από την διακονία του στη Τήνο ( 1968 - 1974 ).
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, οι Αρχιερείς μετέβησαν στο Επισκοπείο Κατερίνης και ευχήθηκαν στον Γέροντα Μητροπολίτη Αγαθόνικο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα επιστρέψει αύριο, Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, στην Ερμούπολη.
Το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου, θα προστεί του Πανηγυρικού Εσπερινού στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι, και ακολούθως θα πλεύσει προς Πειραιά.
Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, το πρωί, θα συνιερουργήσει μετ' άλλων Αρχιερέων κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, επί τοις ονοματηρίοις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Το εσπέρας της ίδιας μέρας, θα επιτρέψει στην Ερμούπολη.
Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, θα υποδεχθεί τους αφιχθησομένους και υπ' αυτού προσκληθέντες Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμονα και Κηφισίας κ. Κύριλλο, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Πολιούχου Σύρου-Ερμούπολης και Προστάτου των ναυτικών Αγίου Νικολάου, κατά το ανακοινωθέν Πρόγραμμα.


Εκτύπωση   Email