Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Επί τη εορτή του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και τοις ονοματηρίοις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νίκαιας κ. Αλεξίου κσι με τη συλλειτουργική συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας κ. Εφραίμ, Σύρου κ. Δωροθέου Β', Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Γλυφάδας κ. Αντώνιου, του άγοντος τα Ονοματήριά του Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου.
Το θείο λόγο εκήρυξε παραστατικώτατα και διδακτικώτατα ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Αρχιμ. Αναστάσιος, ο οποίος ανεφέρθη στη δράση και τη θυσία για την ελευθερία της πατρίδας του Αγίου Σεραφείμ και στα διδάγματα που δίνει στην εποχή μας προς όλους και ιδιαίτερα προς τους νέους, και εξέφρασε τις ευχές όλων προς τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του Πειραιώς.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β' , Υπουργών, Βουλευτών, του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, της κας Μαρινάκη, του κ. Αθανασίου Μαρτίνου και πολλών Πειραιωτών πιστών τελέσθηκαν τα εγκαίνια του νέου Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όπισθεν του ιερού Βήματος του Καθεδρικού Nαού της Αγίας Τριάδος, την επισκευή του οποίου εχορήγησε η Οικογένεια Μαρινάκη.


Εκτύπωση   Email