Με τους εν Αθήναις και Πειραιεί Σύριους ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νικολάου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, στην Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β' , τέλεσε σήμερα το πρωί, επί τη εορτή του Συνδέσμου Συριανών, τη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Προϊσταμενο του Ναού και Πανεπιστημιακό Καθηγητή π. Νικόλαο Ιωαννίδη, τον Συνεφημέριό του, τον Προϊσταμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, και τον Διάκονό του, με την παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημητρίου Βαφία και μελών του ΔΣ και του Συνδέσμου, του Προέδρου του Φιλολογικού Συνδέσμου «Παρνασσός» κ. Βασιλ. Παπακωνσταντινόπουλου, Προέδρων πατριωτικών Συλλόγων και Σωματείων των Κυκλάδων, του διατελέσαντος Υπουργού, Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, του διατελέσαντος Γενικού Γραμματέα Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, και πολλών Συριανών και Κυκλαδιτών από την Αθήνα και τον Πειραιά
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Συριανών για την τήρηση της εορτής αυτης, καθώς και για το Ημερολόγιο του Συνδέσμου, που είναι αφιερωμένο στους Ευεργέτες της Σύρου.
Στη συνέχεια, τελέσθηκε μικρή λιτανεία, εντός του Ναού, της μεταφερθείσας από την Ερμούπολη ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου και μνημόσυνο των αποβιωσάντων Προέδρων και μελών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», τον Πρόεδρο του οποίου ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως συνεχάρη. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναβάλλεται η ποιμαντική περιοδεία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' στη Μήλο και την Σίφνο. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, το εσπέρας θα επιστρέψει στη Σύρο και αύριο θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στα Χρούσσα.


Εκτύπωση   Email