Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στα Λαζαρέτα της Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε νωρίς το απόγευμα τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθέριου, στα Λαζαρέτα της Ερμούπολης, με τη συμμετοχή του Εφημερίων του Ναού και εξ άλλων Ενοριών, συμπροσευχομένων πολλών πιστών.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ανεφέρθη στον βίο και την πολιτεία του τιμώμενου Αγίου Ελευθερίου και ευχήθηκε ο Άγιος να μας ελευθερώνει από κακές σκέψεις, προβληματισμούς και διαλογισμούς, που ταράσσουν τη ζωή μας και υποδουλώνουν το πνεύμα μας, εμποδίζοντάς μας στην σωστή και δημιουργική διαβίωση και συμβίωσή μας στην κοινωνία.
Στη συνέχεια, μετέβη στο συγκρότημα των Λυκείων, στο Μάννα, και παρηκολούθησε την Χριστουγεννιάτικη Εορτή του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», που παρουσιάστηκε στην Αίθουσα « Κων. Τουλούπης».
Μετά το πέρας της επιτυχημένης εκδηλώσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε και συνεχάρη τα παιδιά για την συμμετοχή τους, ευχαρίστησε τον Διοικητικό Διευθυντή, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, και την Εκπαιδευτική Διευθύντρια κα Παπαϊωάννου, για τη μέριμνά τους, το εκπαιδευτικό προσωπικό για το μόχθο του και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους προς το εκπαιδευτικό αυτό Ίδρυμα της Μητροπόλεως , το οποίο χαρακτήρισε ως μαρτυρία αγάπης της Εκκλησίας προς τα παιδιά, που εφοδιάζονται μα ηθικά ερείσματα προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ζωής.
Και στις δύο παρουσίες του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' έγινε δέκτης ευχών και ενθουσιωδών επευφημιών «ΑΞΙΟΣ», για τη συμπλήρωση 21 ετών από την σε Μητροπολίτη Σύρου εκλογή του και την σε Επίσκοπο χειροτονία του,
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθέριου τον προσεφώνησαν και του ευχήθηκαν ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, οι οποίοι του προσέφεραν και ανθοδέσμη.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους πιστούς και τους παρεκάλεσε να εύχονται και να προσεύχονται να τον στηρίζει ο Κύριος στην πολύμοχθη Αρχιερατική Διακονία του.
Ήδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' πλέει προς ιερά νήσο Τήνο.
Αύριο το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθέριου πόλεως και ακολούθως θα μεταβεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό του χωριού Καρυά, όπου θα τελέσει την Αρτοκλασία και θα ευχηθεί στους Ενορίτες.
Το μεσημέρι, θα πλεύσει στη Μύκονο.


Εκτύπωση   Email