Ενδιαφέρουσα Ομιλία του π. Γεωργίου Σχοινά στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως

Με πρωτοβουλία του Σωματείου «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Πέμπτης, 15 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθέριου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως, ομιλία του Πρωτοπρ. Γεωργίου Σχοινά, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλιπάππου, με θέμα:
«Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ».
Ο Αιδεσιμολογιώτατος Ομιλητής, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για την χορηγηθείσα άδεια και ευλογία του και τον συνεχάρη για τη 21η επέτειο από της εις Επίσκοπον χειροτονίας του, αναφέρθηκε στην αληθινή ελευθερία του Χριστιανού, ο οποίος δεν εξαρτάται από υλικά αγαθά, ανθρώπινες ματαιοδοξίες και το κυνήγι του χρήματος και της εξουσίας, σε αντίθεση με το σύγχρονο άνθρωπο, που, νομίζοντας ότι έχει αποτινάξει κάθε δεσμό και περιορισμό της ελευθερίας του, έχει υποδουλωθεί σε εφήμερες επιδιώξεις, στις απαιτήσεις του κόσμου και τα σωματοφθόρα και ψυχοφθόρα πάθη, που νομίζουν ότι τα έχουν όλα και ουσιαστικά αισθάνονται κενοί.
Υπογράμμισε δε ότι η υπακοή στο Χριστό είναι το κλειδί της ελευθερίας, της ουσιαστικής ευτυχίας και της μεταξύ των ανθρώπων αρμονίας.
Προέτρεψε, τέλος, τους πολλούς ακροατές του να επιλέξουν την αληθινή ελευθερία του Χριστού και όχι την κάλπικη ελευθερία των ψευδαισθήσεων του κόσμου.


Εκτύπωση   Email