«Και ευλόγησον την Άμπελον ταύτην»…

Το μεσημέρι, στην Αίθουσα του Θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου Ερμουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα για τους Κληρικούς της Σύρου και τους Εκκλησιατικούς Υπαλλήλους της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην ευχετήριο προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', κατά πρώτον ευχαρίστησε τον Κύριο διότι επέτρεψε, ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας, την τέλεση ανάλογων Εκδηλώσεων και ανεμνήσθη όσων Επισκόπων, Κληρικών και Μοναχών εξεδήμησαν λόγω του βροτολοιγού ιού.
Ανεφέρθη ακολούθως στη νομοθετική εξασφάλιση των Οργανικών θέσεων Εφημερίων και Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β' και του Πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη.
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Κληρικούς της Σύρου και της Ιεράς Μητροπόλεως για τη διακονία τους και τους Εκκλησιαστικούς Υπαλλήλους για την προσφορά τους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους επώνυμους και ανώνυμους ευεργέτες της Ιεράς Μητροπόλεως και συγκυρηναίους του στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο.


Εκτύπωση   Email