Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Κυρίου στο Κάστρο Κιμώλου

Εν πληθούση Εκκλησία, με την συνευχητική συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη, και την παρουσία των Αντιδημάρχων Κιμώλου κας Ελισάβετ Βαμβακάρη και κ. Παναγιώτη Σάρδη, όλων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου της νήσου, των Εκπαιδευτικών και των Κιμωλίων πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Κυρίου Κάστρου και ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα.
Απευθύνοντας τις ευχές του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ανεφέρθη στην Ειρήνη και τη Χαρά, που έφερε ο Κύριος στον κόσμο, με την ενσάρκωσή Του και εξήγησε τη σημασία που δίνει σ’ αυτά τα θεία δώρα η Εκκλησία για τη ζωή του ανθρώπου.
Τα παιδιά έψαλαν τα Κάλαντα των προηγηθεισών εορτών και ο Σεβσσμιώτατος, μαζί με τις ευχές του διένειμε την Αγιοβασιλειόπιττα, την οποία είχε ως άριστα προευπρεπίσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριος Βεντούρης, με παιχνίδια στα παιδιά και δώρα στους μεγάλους.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', ο οποίος αύριο θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Οδηγητρίας και θα τελέσει ετήσιο Μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Μεθοδίας Βεντούρη, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Δημήτριο για την εύορκο διακονία του, καθώς και τους γονείς και εκπαιδευτικούς για την άψογη παρουσία των παιδιών, ευχόμενος σε όλους για το νέο έτος.


Εκτύπωση   Email