Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στον πρώτο επίσημο εορτασμό, από την αγιοκατάταξή του, της Ιεράς Μνήμης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στη Λαμία

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετέβη σήμερα στη Λαμία και το εσπέρας έλαβε μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, προεξάρχοντος του, εκπροσωπούντος τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, συγχοροστατούντος αυτώ του εκπροσωπούντος τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμο Β', Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Αντιπροέδρου της Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή και του οικείου Ποιμενάρχου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών προσεφώνησε με εγκάρδιους λόγους αγάπης τους Αρχιερείς, ο δε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος εκήρυξε το θείο λόγο πνευματικώτατα και διδακτικώτατα αναφερθείς στους Αγίους και την αφθαρσία των ιερών σκηνωμάτων τους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας, στην οποία παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών, οι Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πλήθος πιστών συνέρρεε για να προσκυνήσει την λάρνακα με το άφθιτο σώμα του Αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα συνιερουργήσει μετ’ άλλων Αρχιερέων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καρδίτσης, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου και θα ευχηθεί στον άγοντα τα ονοματήριά του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο.


Εκτύπωση   Email