Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Καρδίτσα

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του και άγοντος τα Ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, με την συλλειτουργική συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β', Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, Μετεώρων κ.Θεοκλήτου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, Καστορίας κ. Καλλίνικου, Πολυανής κ. Βαρθολομαίου και Θήρας κ. Αμφιλοχίου, συμπαραστουμένων από πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και εξ άλλων Μητροπόλεων.
Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ομίλησε επί της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής «του Ζακχαίου», υπογραμμίσας ότι στην αναζήτηση του Θεού δεν πρέπει να υπολογίζουμε ή να κωλυόμεθα από δυσχέρειες, σχόλια και προσκόμματα που θέτει ο κόσμος στην πορεία μας προς τη θεογνωσία, με τη βεβαιότητα ότι όταν προσεγγίσουμε το Θεό η ζωή μας θα αλλάξει, θα αλλοιωθεί, θα καταστεί όντως άγιο πνευματική.
«Έτσι ακριβώς συνέβη και με τον σήμερα τιμώμενο Απόστολο Τιμόθεο» προσέθεσε, ο οποίος, μετά τη συνάντησή του με τον Απόστολο Παύλο στα Λύστρα, γνώρισε το Χριστό, άλλαξε ζωή και μετεβλήθη σε ένθερμο κήρυκα του Ευαγγελίου”.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, και τους Κληρικούς, καθώς και τους παρισταμένους Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Περιφερειάρχη, τους Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους και τον πιστό λαό, ο οποίος συνέρρευσε για να εκκλησιασθεί και να ευχηθεί στον Ποιμενάρχη του.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' επιστρέφει απόψε στην Αθήνα.
Αύριο, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου το εσπέρας θα προστεί του Πανηγυρικού Εσπερινού στο τιμώμενο επ’ ονόματι της Οσίας Ξένης Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, επί της οδού Αχαρνών 303, πλησίον της Κυκλαδικής Φοιτητικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την Τρίτη,24 Ιανουαρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στο ως άνω Μετόχιο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα μεταβεί στο Περιστέρι, όπου θα συμμετάσχει μετ’ άλλων Αρχιερέων στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και θα ευχηθεί στον εορτάζοντα φερώνυμό του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο.
Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, το πρωί, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Πανελληνίου Ενώσεως Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, της οποίας είναι επίτιμο μέλος, θα παραστεί στη κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας στα Γραφεία της Ενώσεως σε ειδική τελετή, κατά την οποία θα βραβευθούν διακριθέντες Πλοίαρχοι.
Το εσπέρας, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.


Εκτύπωση   Email