Τρισαρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στα Φηρά της Σαντορίνης.

 Τρισαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε απόψε στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στα Φηρά της Σαντορίνης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμοθέου με τη συμμετοχή και των Σεβ. Μητροπολιτών Θήρας κ.Αμφιλοχίου και Σύρου κ.Δωροθέου Β', πλειάδος κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Θήρας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, πολλών χριστιανών, παρόλες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές των Κυκλάδων Αικατερίνη Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας.
Ο Σεβ. κ.Αμφιλόχιος καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τους Αρχιερείς, ειπών μεταξύ άλλων ότι, η παρουσία τους καταδεικνύει και την ενότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας και μετά των άλλων, και των εγγύς και των μακράν.
Ο χοροστατήσας Σεβ. κ.Τιμόθεος στο εμπνευσμένο θεολογικό κήρυγμά του αναφέρθηκε στα Παλαιοδιαθηκικά Αναγνώσματα της ημέρας, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραγγελίες του Νομοδότη Θεού περί της αφιερώσεως των πρωτοτόκων και του καθαρισμού των μητέρων γυναικών, και γιατί, οι μη έχοντες ανάγκη καθαρισμού, η Παναγία Μητέρα και ο Ιησούς Χριστός προσήλθαν στο Ναό. Επίσης εκτενή αναφορά έκανε και στα δύο άλλα σημαίνοντα πρόσωπα της εορτής, τον Δίκαιο Συμεών και την Προφήτιδα Άννα και το συμβολισμό τους στη ζωή της Εκκλησίας. Ο Σεβ. κατέληξε με την προτροπή προς τους Χριστιανούς να σπεύδουν πάντοτε με εσωτερική καθαρότητα εις υπάντηση του Κυρίου.
Ο Σεβ. χθες, μετά την Τήνο μετέβη στη Σύρο και το βράδυ αργά μετέβη στην Πάρο, όπου και διανυκτέρευσε και σήμερα το μεσημέρι αφίχθη στη Σαντορίνη, αφού στη Πάρο έτυχε φιλαδέλφου και αρχοντικής φιλοξενίας υπό του Σεβ. Μητροπολίτη Παροναξίας κ.Καλλινίκου.


Εκτύπωση   Email