Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο ευσεβούς και φιλογενούς Ερμουπολίτιδος τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'

Στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Επισκοπείου Σύρου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σέβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο φιλογενούς και φιλευσεβούς Ερμουπολίτιδος, διακριθείσης για το γνήσιο Χριστιανικό της ήθος και την αφοσίωσή της στις πατρώες παραδόσεις, η οποία περιέθαλψε ανιδιοτελώς, στα έσχατά του και μέχρι της τελευτής του Ιερομόναχο, παρ’ ότι μη οικογενή της, αλλ’ εξ αγαθής προαιρέσεως.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ανεφέρθη στις αρετές της κεκοιμημένης και συνεχάρη τα παιδιά της, που ακολουθούν τα βήματά της και τηρούν την παρακαταθήκη της.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μεταβαίνει το απόγευμα στην Αθήνα και αύριο, Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει, με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β', στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, επί της οδού Μετσόβου, επί τη εορτή της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, για τα 200 χρόνια από την Εύρεση της αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης.
Εξαγγελθεισών δυσμενών καιρικών συνθηκών και διήμερου απεργίας των επιβατικών πλοίων, δεν καθίσταται δυνατή η μετά βεβαιότητος προαναγγελία του Ποιμαντικού και Λειτουργικού Προγράμματος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β'.


Εκτύπωση   Email