“Προσευχηθείτε για την ανάπαυση της ψυχής όσων αδόκητα χάθηκαν στα Τέμπη!»

Με αυτούς τους λόγους, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προέτρεψε τους πιστούς να τιμήσουν τη μνήμη όσων αδοκήτως χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, προ της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής, στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνω Μεράς Μυκόνου, όπου σήμερα το πρωί ιερούργησε, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Μυκόνου και Άνω Μεράς, Πρωτοπρεσβυτέρων Πέτρου Μαραγκού και Βασιλείου Τζανιδάκη και των Διακόνων, και την παρουσία των Βουλευτών κας Αικατ. Μονογυιού, Ιω. Βρούτση και Φιλ. Φόρτωμα, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς, της Γ. Γραμματέως του Υπουργείου Εξωτερικών κας Βίκυς Λοΐζου, του Διοικητού της 6ης ΜΣΕΠ, εκπροσώπων του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου Μυκόνου, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών, των Προέδρων και Μελών των Σωματείων Λεμβούχων Χώρας και Πλατύ Γιαλού, Προσκόπων, Μελών του Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου, του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΑΝΤΩ», εκπροσώπων τοπικών Συλλόγων και Φορέων, Εκπαιδευτικών και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς με τις σημαίες τους και πλήθους Μυκονίων κάθε ηλικίας.
Ομιλών προ της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ώστε ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή όσων αδόκητα χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μετά των Αγγέλων και των Αγίων, και να προσφέρει στους γονείς, τους οικείους και τους φίλους τους υπομονή και παρηγορία, με την βεβαιότητα της Αναστάσεως, και δύναμη, ώστε να αντιμετωπίσουν αυτή την από κάθε άποψη δύσκολη στιγμή.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ετέθη επικεφαλής της, κατά το επιχώριο έθος, πανδήμου λιτανευτικής καθόδου της εφεστίου Εικόνος της Μονής, της Παναγίας Τουρλιανής προς τη Χώρα της Μυκόνου και τον Ιερό Ναό Παναχράντου, στον οποίο θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου.
Αφιχθείσης της Λιτανείας στα πρόπυλα του Ιερού Ναού Παναχράντου, του οποίου ο Εφημέριος, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης είχε προετοιμάσει εντυπωσιακή υποδοχή της Ιεράς Εικόνος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής για την μέριμνά του προς αυτήν, τη συντήρηση και τον εξωραϊσμό της, και τον Εφημέριο του Ναού, για τον πρευπρεπισμό της υποδοχής, συνεχάρη τους Μυκονίους, διότι σε εποχές απαξίωσης πνευματικών αξιών και ιδανικών αυτοί επιμένουν να τηρούν τις πατρώες παραδόσεις τους και να τις μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά τους, γεγονός που συνιστά ελπίδα για το μέλλον της Μυκόνου και της Πατρίδος μας, αλλά και των ίδιων των παιδιών, και ευχήθηκε σε όλους για την Αγία Τεσσαρακοστή.


Εκτύπωση   Email