Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ στην Κύθνο

Στα πλαίσια της ποιμαντικής του περιοδείας στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την τρέχουσα περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επισκέπτεται από το πρωί την νήσο Κύθνο.
Ευθύς μετά την άφιξή του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Σταμ. Γαρδέρη και Αντιδημάρχους της Κύθνου, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κύθνου, Πωτοπρ. Νικόλαο Δανιήλ και τον Εφημέριο Χώρας Πρωτοπρ. Χαρίλαο Δημητρίου, πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Χώρας και στη συνέχεια το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Δρυοπίδος, γενόμενος δεκτός με εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού από τους Εκπαιδευτικούς και με αυθόρμητες και πηγαίες εκδηλώσεις αγάπης και ενθουσιασμού από τους Μαθητές.
Ο Σεβασμιωτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε για την υποδοχή, συνεχάρη τους Εκπαιδευτικούς για το έργο τους, διηγήθηκε διδακτικές ιστορίες και απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στα παιδιά, στα οποία προσέφερε εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια και δώρα.
Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα τελέσει την Ακολουθία της Β' Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Δρυοπίδος και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα
Το Σάββατο, 11 Μαρίου, μέσω Λαυρίου θα μεταβεί στη νήσο Κέα.
Την Κυριακή, 12 Μαρτίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιουλίδος και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.


Εκτύπωση   Email