Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συναντήθηκε σήμερα με τους Συμπατριώτες του Ανωμερίτες Μυκόνου στην Αθήνα

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, λόφου Σκουζέ, στην Αθήνα, με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β' , ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', με την ευκαιρία της ετήσιας εορτής της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου στην Αθήνα, προεξαρχούσης στο κέντρο του Ναού ιεράς εικόνος της Προστάτιδος και Εφόρου Μυκόνου Παναγίας Τουρλιανής, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, του εξ Άνδρου Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μανιδάκη και του Αρχιμ. Ιωάννη Γκουγκούμη της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, και με την παρουσία της Βουλευτου Κυκλάδων κας Αικατερίνης Μονογυιού, του Δημάρχου Μυκόνου κ.Κωνστ. Κουκά, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Χρήστου Βερώνη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδου και των Μελών του ΔΣ της Αδελφότητος Ανωμεριτών, του Προέδρου της Ενώσεως Σεριφίων και εκπροσώπου του Προέδρου του Συνδέσμου Αμοργίνων στην Αθήνα και πλήθους των εν Αθήναις και Πειραιεί Μυκονίων.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, την οποία πλαισίωσε Τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, προς τα Γραφεία της Αδελφότητος,όπου η διακεκριμένη Φιλόλογος κα Αικ. Χανιώτη ανέπτυξε λογοτεχνικά και με τρόπο συναισθηματικό, που προκάλεσε νοσταλγία και συγκίνηση στους ακροατές, την ιστορία και την προσφορά των Ανεμόμυλων της Μυκόνου στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Μυκόνου.
Τέλος, εδόθησαν τα καθιερωμένα από δεκαετίες χρηματικά βραβεία προς τους αριστεύσαντες Μυκονίους μαθητές και σπουδαστές Γυμνασίου, Λυκείου, ΤΕΙ και ΑΕΙ, στα οποία συνεισφέρει και η Ιερά Μονή Τουρλιανής.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄συνεχάρη την Πρόεδρο της Αδεφοτητος Ανωμεριτών κα Φραγκίσκα Κουνάνη για την φιλογενή δραστηριότητα της Αδελφότητος και την εκλεκτή ομιλήτρια, για την εντυπωσιακή ομιλία της.
Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση δοχής.


Εκτύπωση   Email