Πανδήμως οι Σερίφιοι τίμησαν τον Προστάτη τους Μεγαλόχαρο Ταξιάρχη Μιχαήλ, στην ομώνυμη Ιερά Μονή

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στη Σέριφο, χοροστάτησε απόψε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό της Συνάξεως των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και παρεπιδημούντων, και με την παρουσία του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, διατελεσάντων Δημάρχων, του Προέδρου και Μελών του εν Αθήναις Συνδέσμου Σεριφίων και μεγάλου πλήθους Σεριφίων, που είχαν κατακλύσει τη Μονή και τους αύλιους χώρους της, οι οποίοι απήστραπταν από καθαριότητα.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Ευδόκιμο, για την ανύστακτη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή, τον εξωραϊσμό και τη συντήρηση και την πνευματική της ακτινοβολία, αλλά και τους Σεριφίους πιστούς και φίλους και διακονητές της Μονής, για την έμπρακτη στήριξή τους προς αυτήν.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας παρετέθη σε όλους Μοναστηριακή δοχή στην Τράπεζα της Μονής.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Σερίφου και θα τελέσει τα Εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Κειμηλιοφυλακείου της Μονής, το οποίο έλαβε το όνομα του αοιδίμου Ηγουμένου Αρχιμ. Μακαρίου Κοτσίκου
Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο παρακείμενο Κοιμητήριο, όπου θα τελέσει Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των εις αυτό αναπαυομένων.


Εκτύπωση   Email