Πάνδημος Εορτασμός του Εφόρου των Σεριφίων Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ

Στην κείμενη μεταξύ των ολιγανθρώπων οικισμών Γαλανή και Κένταρχο Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, στην οποία φυλάσσεται η ιστορική εφέστιος εικόνα του, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Ευδοκίμου, των Εφημερίων της Σερίφου και Εφημερίων εκ της Νάξου και των Αθηνών, και με την παρουσια του Δημάρχου Σερίφου κ. Κ. Ρεβίνθη, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος Σερίφου, Εκπαιδευτικών, του Προέδρου του εν Αθήναις Συνδέσμου Σεριφίων και μεγάλου πλήθους Σεριφίων πιστών.
Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' κάλεσε το εκκλησίασμα να προσευχηθεί ώστε να επισκιάσει όλους η χάρη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, διότι, σύμφωνα και με τον ιερό υμνογράφο, η Χάρη τους, «όπου αν επισκιάση», απομακρύνει κάθε κίνδυνο και προφυλάσσει από κάθε κακό τους πιστούς, κάτι που έχουμε ιδιαίτερα ανάγκη στη σημερινή από κάθε άποψη δύσκολη εποχή.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε τα εγκαίνια του διαμορφωθέντος μερίμνη του Ηγουμένου π. Ευδοκίμου και με χορηγία φιλευσεβούς δωρητού Εκκλησιαστικού Κειμηλιοφυλακείου της Μονής.
Στη συνέχεια προέστη της λιτανείας της αγίας εικόνος του Ταξιάρχη Μιχαήλ προς το παρακείμενο Κοιμητήριο, όπου τέλεσε Τρισάγιο για τους εκεί αναπαυομένους και αφού κάλεσε τους συλλιτανεύοντες να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής τους, μεταξύ των οποίων και των αοιδίμων Ηγουμένων Αβερκίου και Μακαρίου, ευχήθηκε σε όλους να ζουν υπό την προστασία των Αγίων Αγγέλων.
Κατά τον πλου προς Σύρον, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε Αγιασμό επί του πλοίου “SPORADES STAR” ύστερα από παράκληση του Πλοιάρχου κ. Προκόπη Παρλιάρου.


Εκτύπωση   Email