Τεσσαρακονθήμερο Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας Αλεξάνδρου στην Τρίπολη

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητή Μητροπολίτου Σπάρτης κ. Ευσταθίου και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β', Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ηλείας κ. Αθανασίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Γόρτυνος κ. Νικηφόρου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, συνευχομένου εντός του ιερού Βήματος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο οποίος, αφού υπογράμμισε την αναγνώριση της αξίας του ανθρώπου, ως προσώπου από την Εκκλησία, ανεφέρθη με λόγους εγκωμιαστικούς στο ήθος, το χαρακτήρα, τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αλεξάνδρου.
Ο Σέβ. Τοποτηρητής ευχαρίστησε δε τους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και το πλήθος του πιστού λαού, που προσήλθε, παρά την ισχυρά βροχόπτωση, για την παρουσία τους τους και τόνισε ότι η συμμετοχή του λαού αποτελεί στήριγμα των Επισκόπων στην επιτέλεση των πολυευθύνων καθηκόντων τους.
Αναγνώστηκε επίσης Μήνυμα από τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, με ευχαριστίες του προς τον κεκοιμημένο Ιεράρχη, διότι περιέθαλψε στα όρια της Μητροπόλεώς του τον αείμνηστο Μητροπολίτη Νεαπολεως Αμβρόσιο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' επιστρέφει σήμερα στην Ερμούπολη και αύριο θα μεταβεί στην ιερά νήσο Τήνο , όπου θα προεξάρχει των λειτουργικών τελετών και εορταστικών εκδηλώσεων για την 201η επέτειο από την Εύρεση της ιεράς εικόνος της Μεγαλόχαρης.


Εκτύπωση   Email