Φωτολουσμένη η Κέα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στην Κάτω Χώρα τελέσθηκε απόψε Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού και κ.κ. Φιλ. Φόρτωμα και Εμμ. Καφούρου, του Έπαρχου Κέας-Κύθνου κ.Γ. Μαρτίνου, της Δημάρχου Κέας κας Ειρ. Βελισσαροπούλου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων και πολλών ευσεβών Χριστιανών.
Το ταπεινό φρόνημα του Αγίου Χαραλάμπους, το οποίο τον καταξίωσε στη συνείδηση της Εκκλησίας και μέχρι μαρτυρίου θυσιαστικό του φρόνημα, για το οποίο τιμάται από σύμπασα την Ορθόδοξη Εκκλησία, ήταν οι βασικοί άξονες της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , ο οποίος μακάρισε τη νήσο Κέα, διότι
κατέχει ως πολύτιμο θησαυρό τίμιο Λείψανό του, προσφερθέν το 1979 από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Αρχιμ. Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, χάρη στις προσπάθειες του αείμνηστου Πρωτοπρ. Μιχάηλ Χαστά.
Ανεμνήσθη, τέλος, της σωτηρίας της Κέας από λοιμική αρρώστια, διά πρεσβειών του Αγίου Χαραλάμπους, και ευχήθηκε ο Άγιος να προστατεύει τους Κείους όχι μόνο από σωματικές, αλλά και από πνευματικές ασθένειες.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού, στην Ιουλίδα.


Εκτύπωση   Email