telefteanea

Breadcrumbs

του θεολόγου κ.Μιχαήλ Γ. Χούλη

Πως πρέπει ένα παιδί σήμερα να διαπαιδαγωγηθεί, τι πρέπει να διαβάζει, με τι πρέπει να ασχολείται ώστε μεγαλώνοντας να καταλήξει να γίνει ένας καλός και ολοκληρωμένος μάγος;  Υπάρχει μία πολύ απλή και έξυπνη συνταγή για να το πετύχει: Αρκεί να διαβάζει συχνά και να εντυπώνεται τα μηνύματα και τις τεχνικές του Χάρι Πότερ!

Πραγματικά, ο Χάρι Πότερ είναι ένας διάσημος μικρός μάγος της Νέας Εποχής.  Το περιβάλλον του, το σχολείο του, οι συνταγές του, οι ιδέες που «περνάει» και στις οποίες υποβάλλει μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του, είναι διδασκαλίες της σύγχρονης μαγείας, που με τη μορφή δήθεν επιστημονικής γνώσης προσπαθεί να επιβληθεί παγκοσμίως και εναγώνια αναζητεί να στρατολογήσει νέα ταλέντα: Τα παιδιά και τους νέους μας!  Δεν είναι τυχαίο που ο μικρός «ήρωας» υπερηφανεύεται κρατώντας το βιβλίο με την πεντάλφα (σύμβολο του σατανισμού) και προσφέρει γνώσεις λευκής και μαύρης μαγείας στα παιδιά, που για την Εκκλησία είναι τέχνες του αντιδίκου ημών πνευματικού εχθρού και δεν διαφέρουν ποιοτικά.

Πολλοί γονείς δυστυχώς, και εν αγνοία τους, συμμετέχουν σ` αυτό το παιχνίδι και ωθούν μάλιστα τα παιδιά τους στην ανάγνωση του μικρού τους ήρωα επειδή χαίρονται που επιτέλους άρχισαν να ενδιαφέρονται για το διάβασμα και θα γίνουν επομένως μεγαλώνοντας καλλιεργημένοι άνθρωποι.  Αγνοούν όμως την πλέον επικίνδυνη παράμετρο: Ότι δηλαδή ένα παιδί που μεγαλώνει διαβάζοντας Χάρι Πότερ εντρυφά ολίγον κατ` ολίγον στο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα της μαγείας και εθίζεται σταδιακά στα μηνύματα του αποκρυφισμού, που είναι δραματικά παρών στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Οι σατανιστές και μάγοι σήμερα, έχουν δημιουργήσει δική τους Εκκλησία, με ναούς αφιερωμένους στο σατανά, έχουν και εξασκούν δαιμονικά μυστήρια (με βαπτίσεις, γάμους, αντιδισκοπότηρα, κ.λ.π.) και διαθέτουν πλήρες λειτουργικό τυπικό  (μυήσεις, ευχές κ.α.).  Προσπάθειά τους είναι η κατάκτηση του κόσμου με την υποχώρηση του Χριστιανισμού.  Έχουν ακόμη οργανωθεί σε Τάγματα Μαγείας και Εταιρείες Λατρείας σ` ολόκληρο τον κόσμο.  Επιχειρούν τη σύνδεση μαγείας, ιατρικής και επιστήμης για να γίνουν συμπαθείς σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων (το έχουν καταφέρει άλλωστε με τα κατορθώματα του μικρού μάγου), προτείνουν την ενότητα ανθρώπου με τη φύση, τους πλανήτες και το σύμπαν, δίνουν διαλέξεις στα Πανεπιστήμια, στο στρατό κ.λ.π., ενώ εργάζονται για την παρασκευή θεραπευτικών ουσιών, για την πρόγνωση του μέλλοντος και τη στρατολόγηση  «εκλεκτών» μελλοντικών θυμάτων τους.  Όταν λόγου χάρη το διάσημο μέντιουμ Γιούρι Γκέλλερ ήρθε στην Ελλάδα και έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του, που καλύφθηκε από την ελληνική τηλεόραση, προέβη σε έκκληση σε όσους εμφανίσθηκαν ταυτόχρονα παρόμοιες ικανότητες να επικοινωνήσουν μαζί του.  Διοργανώνουν μάλιστα υπαίθρια φεστιβάλ μαγείας, εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, κατέκτησαν θρησκευτικά δικαιώματα κ.λ.π.

Στον σατανισμό και τη μαγεία οι έννοιες καλό-κακό και ηθικό-ανήθικο διαστρεβλώνονται πλήρως, δεν ξεχωρίζουν ποιοτικά, διότι απώτερος σκοπός είναι η εμπλοκή των νέων στην ενστικτώδη ζωή και τα πάθη, στον αποκρυφισμό και τον εωσφορισμό, εισαγωγή στον οποίον επιχειρούν και τα βιβλία της Τζόαν Ρόουλινγκ, ζάμπλουτης πλέον συγγραφέως των best sellers βιβλίων με ήρωα τον Χάρι Πότερ.

Το μυστικό επιτυχίας των σύγχρονων μάγων είναι η παρουσίαση των κατορθωμάτων τους (ανύψωση αντικειμένων με τη σκέψη (;), μαντεία, εύρεση χαμένων πραγμάτων, σπάσιμο λάμπας με το νου, ανύψωση διαμέσων χωρίς υποστήριξη κ.α.) ως εξωτερίκευση των εσωτερικών βιολογικών δυνάμεων, ως ξύπνημα των εν υπνώσει υποτίθεται ευρισκομένων μέσα μας ψυχικών δυνάμεων, ως κατοχή παραψυχολογικών ικανοτήτων που δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμη και που όλοι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε.  Δεν υπάρχει τίποτε ψευδέστερον τούτου.  Αυτό φαίνεται: α) από τις συνεντεύξεις σύγχρονων μάγων που ανασκευάζουν την «επιστημονικότητα» των δυνάμεών τους και τις αποδίδουν τον αόρατο και καταχθόνιο κόσμο των πνευμάτων, β) τη δογματική διδασκαλία της μαγείας που είναι εντελώς αντιχριστιανική (περιέχει ειδωλολατρία, Ινδουισμό, ξόρκια, μετενσάρκωση, διαλογισμό, τηλεπάθεια, πνευματισμό κ.α.), και γ) τη διεθνή ψυχιατρική στατιστική, σύμφωνα με την οποία το 90% των μάγων και πνευματιστών επισκέπτονται πολύ συχνά τον ψυχίατρό τους ή καταλήγουν στα άσυλα ανιάτων.

Στην Αγία Γραφή ο Θεός απαγορεύει αυστηρά στους πιστούς να έχουν σχέση με τέτοιου είδους ενέργειες: «Δεν θα υπάρχει μεταξύ σας μάγος, που θα ψάλλει μαγικές ωδές, ούτε άνθρωπος που θα φαίνεται να μιλά από την κοιλιά του, ούτε τερατοσκόπος (που θα παρατηρεί τέρατα στον ουρανό για να προλέγει το μέλλον), ούτε άλλος που θα ρωτά τους νεκρούς (πνευματιστής).  Εκείνος που θα κάνει τέτοια πράγματα (θα) είναι σιχαμερός μπροστά στον Κύριο, τον Θεό σου» (Δευτερ. 18,11).

Τα παιδιά μας μυούνται σιγά-σιγά και με ευχάριστο τρόπο, μέσω αναγνωσμάτων, τηλεοπτικών εκπομπών, κινηματογραφικών έργων, video-clips κ.λ.π. σε έναν κόσμο μαγείας, αποκρυφισμού, σεξολαγνείας και βλασφημίας.  Η Νέα Εποχή τα διδάσκει ότι όλοι είμαστε στην ουσία μας θεοί και δεν χρειαζόμαστε τον πραγματικό Θεό, ότι υπάρχουν «Δυνάμεις» στη φύση που μπορούμε να εξασκήσουμε με κατάλληλες τεχνικές, ότι οντότητες με υπερφυσικές δυνάμεις και πνευματικοί εξωγήινοι «διδάσκαλοι» μπορούν να μας κάνουν «κανάλια» και να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους μέσω ημών, ότι ο διαλογισμός και η γιόγκα μπορεί να αντικαταστήσουν καλλίτερα την χριστιανική προσευχή, ότι ο Χριστός δεν είναι ο μόνος ενσαρκωμένος Θεός, αλλά μία από τις πολλές ενσαρκώσεις θείων όντων, ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξόρκια και αποκρυφιστικά σύμβολα για όποιο σκοπό θέλουμε και ότι δεν υπάρχει ανάσταση νεκρών, παρά μόνο αιθέρια πνεύματα που ταξιδεύουν στους αιώνες και συνεχώς χρησιμοποιούν διαφορετικά σώματα για να υλοποιηθούν.

Τέλος, η φιλολογία της Νέας Εποχής κατακλύζει όλο και περισσότερο τα παιδιά μας με ιστορίες σχετικές με οραματισμούς, μεταφυσικά όνειρα, μαντείες και θεραπείες μέσω απόκρυφων δυνάμεων.

Στα πλαίσια αυτά οι επίδοξοι κερδοσκόποι γκουρού κερδίζουν έδαφος και οι Νεοεποχίτες ιερείς αλλότριων θεών παραμυθιάζουν τους νέους μας με υποσχέσεις αυτοφώτισης, αυτοσωτηρίας και ψυχικής ηδονής.

Ο Phil phillips επισημαίνει πολύ εύστοχα: «Όταν το παιδί φτάνει στην εφηβεία, αν οι γονείς του δεν του έχουν ενσταλάξει τις χριστιανικές αξίες και την πίστη, θα γνωρίζει πολύ περισσότερα για τον αποκρυφισμό από όσα θα γνωρίζει για τον Θεό» [Tex Marrs, «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - Τα σκοτεινά μυστικά της», εκδ. Μπίμπης, σελ. 225].

Οι γονείς, φαίνεται πραγματικά να αρέσκονται στην ιδέα ότι τα παιδιά τους τα οποία δεν αγαπούσαν καθόλου το διάβασμα, τώρα διαβάζουν μετά μανίας το νέο τους ήρωα.  Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι ότι το 1/3 από τις πρακτικές των βιβλίων του Πότερ βασίζονται σε αυθεντικό αποκρυφισμό, ότι ο παγανισμός έχει χειροκροτήσει τις εκδόσεις του νέου ήρωα, ότι το διαδίκτυο είναι γεμάτο από σατανιστικές ιστοσελίδες, ότι στο εξωτερικό πολλοί σύλλογοι έχουν ζητήσει την απόσυρση των βιβλίων της Ρόουλινγκ, με την αιτιολογία του αποκρυφιστικού βιβλίου, και ότι χριστιανικές οργανώσεις ανά τον κόσμο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αγαπητοί γονείς: «Ο Χριστός δεν εξαναγκάζει κανένα.  Είναι όμως καταστροφικό το γεγονός ότι ενώ δεν υπάρχει χριστιανός, που να μην επιθυμεί τη σωτηρία, η παραπληροφόρηση, συχνά εσκεμμένη, οργιάζει και παριστάνει το κακό για καλό και το μαύρο για άσπρο, όπως μας λέγει και η Αγία Γραφή ...

Η παραπληροφόρηση αυτή στοχεύει, στη διάβρωση του φρονήματος των Χριστιανών…τους οποίους η Νέα Εποχή θεωρεί σοβαρό εμπόδιο στην άνευ όρων καθιέρωσή της... Γίνεται φανερό ότι η Ρόουλινγκ έχει σκοπό να ξεγελάσει τα παιδιά, ώστε να αγαπήσουν τον σατανά και την τέχνη του και τις εύκολες λύσεις, παρουσιάζοντάς τους το Χάρι Πότερ ως πρότυπο και ήρωα... Ο μικρός μάγος έρχεται σε μία εποχή που τα παιδιά μας ζητούν πρότυπα για να πορευτούν μέσα στη ζωή με εφόδια χρήσιμα τόσο για τα ίδια όσο και για την κοινωνία μας.  «Ένα ζωντανό πρότυπο από το οποίο έχει ανάγκη η εποχή μας είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός και Σωτήρας όλου του κόσμου, που πρώτος δίδαξε την αγάπη, τη συγνώμη και την υπομονή» (Αθ. Νεοφώτιστος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων, στο περιοδ. «Διάλογος», τ. 32, σελ. 41 - 42).

Η ευθύνη μας, κλείνοντας τούτη την επιτακτική από τις τελευταίες εξελίξεις ενημέρωση, είναι τεράστια.  Οι αθώες παιδικές ψυχές έχουν ανάγκη άδολης και αγνής, απονήρευτης και ανιδιοτελούς μόρφωσης και ψυχαγωγίας.  Ας μην τους την στερήσουμε.  Ας μην την διαστρεβλώνουμε.  Ας μην την αντικαθιστούμε με βρώμικες πηγές, ρυπαρά αναγνώσματα, φτηνό ποιοτικά βιβλίο και ανάλογη τηλεθέαση.  Ας συμβάλουμε όσο μπορούμε στην ψυχοσωματική υγεία των παιδιών μας.  Ας προσέξουμε πριν είναι πολύ αργά!

  • Τετάρτη 27 Μαΐου
    Απόδοσις Εορτής Πάσχα,
    Ελλαδίου, Θεράποντος και Αλυπίου

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ