ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ


   Μετά το πέρας της Λειτουργικής Προσευχής, οι Ιερείς της Χώρας και οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Τρία Πηγάδια όπου τελέσθηκε κατά το έθος, ο Αγιασμός των Υδάτων, παρουσία των κ. Δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Στέλιου Μπρίγγου, των κ.κ. Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του κ. Λιμενάρχη και εκπροσώπων της 6ης ΜΣΕΠ και του Αστυνομικού Τμήματος. 

  Στη συνέχεια λιτανευτικά, με λάβαρα, εξαπτέρυγα και σημαίες σωματείων και φορέων η ιερά πομπή έφτασε στον γιαλό όπου δίπλα στο ιστορικό Ναΰδριο του Αγίου Νικολάου της «καδένας» (του οποίου πρωτοκτήτωρ υπήρξε η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας) έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου.
  Παρά το τσουχτερό κρύο, την βροχή και την σφοδρή θαλασσοταραχή που επικρατούσε, τριάντα θαρραλέοι νέοι βούτηξαν στα αφροταραγμένα κύματα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο κ. Νικόλαος Μακρής ήταν ο «τυχερός». Ιδιαίτερη χαρά και εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι όλοι οι βουτηχτές έλαβαν ως ευλογία μια μεγάλη λευκή πετσέτα, που έστειλε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β’, και στην οποία αναγράφονταν η ημερομηνία των Θεοφανείων.
 Στη συνέχεια στο Δημαρχιακό κατάστημα, οι Ιερείς ευλόγησαν την Αγιοβασιλειόπιτα του Δήμου και ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέφερε τις εορταστικές και πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχη μας. κ. Δωροθέου Β’Εκτύπωση   Email